tisdag 12 oktober 2010

Den lille katten

Som jag skrev en annan dag så har vi ju fått en liten kattunge som bott utanför oss sen i torsdags. Den har ju fått vara inne och sovit hos dottern på nätterna när det har vart minusgrader, men annars har han vart ute. I går tog vi in den så den fick bekantat sig med vår hund, och efter en hel del fräsningar gick det rätt bra till slut, antagligen beroende på att vi har en väldigt snäll hund som låter den gå runt och nosa utan att vara framfusig. Gubben åkte iväg och köpte kattmat och kattsand och så låg han inne hos oss i soffan och kosade sig hela kvällen. Sen kom vi ju till frågan hur vi skulle göra på natten och veka som vi är bestämde vi oss för att han fick ligga hos oss i sängen. Där trivdes den må ni tro, låg och brummade hela natten bredvid oss. Duktig var den också för den har inte gjort nåt inne alls utan har hållt sig hela natten. I morse släppte jag ut den och nu har den vart ute hela dan. Rätt som det var när jag var ute och rökte hörde jag ett pipande men kunde inte hitta den. Då hade den klättrat upp i vår stora björk och kunde inte komma ner igen!! Gubben fick rycka ut och klättra upp så till slut fick vi ner den i alla fall. Nu har jag inte sett den på några timmar men hoppas den kommer fram snart igen. Vi kollade i går med alla grannar, men ingen visste vems den var heller...
Kanske får ge den ett namn snart, men jag vet inte om det är en han eller hon...

4 kommentarer:

 1. Åh, vad pluttigt. :)
  Det är så mysigt med en kisse i sängen.

  SvaraRadera
 2. Kan tänka mig att kattungen är charmig. Jag blir nästan lite frestad.. Jag har tidigare haft katt och hund och har inte heller något problem med det. De brukar säga att om bara hunden accepterar att katten bestämmer så går det bra. Du får lägga ut en bild på katten, så kan alla komma med namnförslag?

  SvaraRadera
 3. Katter är underbara. Vi har fyra st just nu, egentligen lite för många. Men lyft på svansen och spana vad det är, pojkar kan avslöjas ganska snabbt. =)

  SvaraRadera
 4. Den har nog helt enkelt bestämt sig för att ni ska vara hans familj :-)
  Gomorron

  SvaraRadera