onsdag 12 maj 2010

Snart Fredag!!

De flesta människor nuförtiden går på diet, alltifrån dieter baserade på enbart kolhydrater till de som förespråkar en kost bestående enbart av protein. Men det finns ett annat sätt, en diet som genom tiderna har hjälpt människor till ett gladare liv: Öl-dieten. Med den konsumerar du en flytande middag varje fredag.
________________________________________

Fakta: En lågkalori-öl har mellan 70 och 100 kalorier och består i stort sett uteslutande av vatten och kolhydrater.

Fakta: Den genomsnittliga dieten rekommenderar ett dagligt kaloriintag av 1200 kalorier för kvinnor och 1500 för män. Detta resulterar i den medicinskt ofarliga viktförlusten av 1-1,5 kilo per vecka. Går Ni på öldieten motsvarar detta en daglig konsumtion på minst 12 öl om Ni är kvinna och 15 om Ni är man. Ett mål som bör vara inom räckhåll för de flesta.

Fakta: Alkohol är vätskedrivande, vilket gör att vattnet i den öl Ni konsumerar passerar nästan omedelbart, vilket i sin tur leder till att Ni samtidigt får motion, bestående av djupa knäböjningar (när Ni ställer Er upp ifrån stolen), en snabb promenad (mycket bra för det kardiovaskulära systemet) samt ytterligare knäböjningar.

Fakta: Att dricka öl hjälper Er att sova - även om Ni inte nödvändigtvis är trött. All den extra vila Ni får hjälper säkerligen mot alla de sömnlösa nätter Ni annars skulle spenderat med att räkna kalorier. Utöver detta kan Ni även få uppleva den intressanta "Hur hamnade jag här?"-känslan emellanåt. Detta inbjuder till livlig konversation samt i förekommande fall även ytterligare motion då situationen kräver att Ni smyger ut och springande tar er hem.

Fakta: Öldieten är bra för hjärtat. Efter endast en dag på öldieten kommer Ni säkerligen att vilja konsumera aspirin, vilket medicinskt bevisat hjälper till att förebygga hjärtattacker.

Fakta: På öldieten kan Ni i övrigt konsumera vad Ni vill. Det enda villkoret för detta är att Ni inte konsumerar någon fast föda utan att först ha konsumerat åtminstone hälften av er dagliga dos öl. På så sätt stannar födan antagligen inte i er kropp under någon längre tid, utan endast fram till dess att Ni återigen utövar knäböjningar, snabb promenad och den här gången även magövningen "böj dig fram och kräk".

Fakta: Öldrickande är en syssla som oftast sköts på krogen, ett ställe där andra motionsformer är vanligt förekommande. Dans, till exempel, är en bevisat bra metod för att bygga upp törsten, liksom att jaga individer av det motsatta könet (eller samma kön, beroende på vilka era preferenser är). För att verkligen maximera den motion Ni får ut av ett krogbesök, bör Ni överväga att istället för att nyttja serveringspersonalens tjänster själv gå till baren. Detta ger även ett visst mått av styrketräning utöver den rent konditionsinriktade motionen. För att ta detta till sin yttersta spets kan Ni även erbjuda er att hämta en öl åt någon annan - kanske någon som inte är lika erfaren vad gäller öldieten.

Fakta: Öl är billigare än en personlig tränare.


Fortsättning följer....

4 kommentarer:

  1. Faaan, jag gillar ju inte öl...

    SvaraRadera
  2. Det hade varit en fördel om man gillat öl. Kram

    SvaraRadera
  3. Ha, ha kul! Speciellt dagen efter man själv varit ute på krogen! Tror jag ska prova den....

    PS Du får gärna ändra länkningen till min blogg eftersom jag bytt adress.

    SvaraRadera
  4. Hahaha, vilken tur att jag älskar öl!:D

    SvaraRadera